14 veebruar 2011

Seakaelakarbonaad ahjuköögiviljadega

Retsept on pärit http://naine.postimees.ee/?id=379130

Maitsev ahjuroog jääb eriti mahlane ja hea malmpotis küpsedes. Kasuta toidus just neid juurikaid ja ürte, mida su pere armastab.
• 1 kg seakaelakarbonaadi
• 8–10 kartulit
• 3–4 suuremat porgandit
• 2 sibulat
• 2 väikest kaalikat
• 3 sl oliiviõli
• 2–3 tl liha üldmaitseainet
• soola, musta pipart
• peotäis hakitud siledalehelist peterselli

Pruunista terve karbonaad pannil igast küljest, maitsesta soola, pipra ja liha üldmaitseainega. Puhasta köögiviljad ning lõika suuremateks tükkideks (nt kartulid pooleks ja porgandid neljaks). Sega malmpotis köögiviljad õliga, maitsesta soola, pipra ja hakitud maitserohelisega. Tõsta peale karbonaaditükk ja küpseta 175-kraadises ahjus kaane all 1,5–2 tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar