26 veebruar 2011

Napoleoni kook



Taigen:
500 g jahu, 300 g võid, 1 muna, 3/4 kl vett, 1 tl soola, 1 tl äädikat

Keedukreem:
3/4 l piima, 4 muna, 5 sl suhkrut, 4 sl jahu, 100 g võid, 3 sl vanillisuhkrut

0,25 l keedist või moosi (pohla, mustsõstra või jõhvika)

Tainas: Haki jahu võiga puruseks, lisa veega segatud äädikas, sool ja muna. Sõtku tainas ühtlaseks ja jäta vähemalt 0,5 tunniks külma seisma.

Keedukreemi: muna vahusta suhkruga, eraldada ei ole tarvis. Samaaegselt kuumuta piim.
Kui muna vahul lisa sõelutud jahu. Sega läbi ja lisa kuum piim peene joana, munamassi hoolega segades. Edasi pane kreem koos nõuga kuumaveevanni, ja keeda paksuks. Peale seda võta pott jahtuma, lisa 100 g võid ja maitsesta vaniljega.

Küpsetamine: jaota taigen 4 osaks. Rulli eelnevalt valmis mõõdetud küpsetuspaberil nelinurkselt ja tõsta koos küpsetuspaberiga plaadile. Torgi kahvliga taigen auklikuks, et kumeraks ei küpseks. Küpseta ahjus 220°C juures 6 min.

Kokku panek:
1 kiht - küpsiseleht + keedukreemi kiht.
2 kiht - küpsiseleht + moos.
3 kiht - küpsiseleht + keedukreem.
4kiht - küpsiseleht + moos, jne
Järjekord võib ka teine olla, et jääks meeldivam kiht esimeseks peale.

Pealt kaunista servadest võetud küpsetuspuruga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar