25 detsember 2010

Õunte ja hapukapsaga täidetud pardipraad

Selle aasta jõuluõhtu praeks sai valitud part.

1.5 kg part, soola, 500g õunu, 2 sibulat, 200g hapukapsaid, 100g rosinaid, 1 klaas vett. Kastmeks 1sl jahu ja 2 sl hapukoort.
  1. Puhastatud part pestakse, kuivatatakse ja hõõrutakse seest soolaga.
  2. Õunad tükeldatakse ning segatakse hakitud sibula, hapukapsa ja pestud rosinatega.
  3. Part täidetakse tihkelt ja avaus õmmeldakse kinni või kinnitatakse hambaorkidega.
  4. Tõstetakse äärisega pannile, vesi valatakse juurde ja küpsetatakse praeahjus, aeg-ajalt kastetakse praeleemega.
  5. Kui praad on valmis, tõstetakse see vaagnale ja tükeldatakse.
  6. Leemest valmistatakse kaste, lisades hapukoorega segatud jahu ja keetes 3 - 5 minutit
Retsept on pärit toidutare.ee http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=1576

Enne ahju panemist määrisin pardi võiga, torkasin prae termomeetri sisse ja katsin panni küpsetusfooliumiga, et part ahjus küpsedes väga ära ei kuivaks. Küpsetasin 180 C juures. Küpsemise käigus kastsin parti fooliumi alt praeleemega ja kontrollisin prae temperatuuri. Kui termomeeter oli saavutanud 60 C siis eemaldasin fooliumi, keerasin ahju temperatuuri 250C peale ja lasin pardil ahjus pruunistuda.

Praad oli väga maitsev, ainult et pardil oli üllatavalt vähe liha.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar