1.5 kg part, soola, 500g õunu, 2 sibulat, 200g hapukapsaid, 100g rosinaid, 1 klaas vett. Kastmeks 1sl jahu ja 2 sl hapukoort.
- Puhastatud part pestakse, kuivatatakse ja hõõrutakse seest soolaga.
- Õunad tükeldatakse ning segatakse hakitud sibula, hapukapsa ja pestud rosinatega.
- Part täidetakse tihkelt ja avaus õmmeldakse kinni või kinnitatakse hambaorkidega.
- Tõstetakse äärisega pannile, vesi valatakse juurde ja küpsetatakse praeahjus, aeg-ajalt kastetakse praeleemega.
- Kui praad on valmis, tõstetakse see vaagnale ja tükeldatakse.
- Leemest valmistatakse kaste, lisades hapukoorega segatud jahu ja keetes 3 - 5 minutit
Enne ahju panemist määrisin pardi võiga, torkasin prae termomeetri sisse ja katsin panni küpsetusfooliumiga, et part ahjus küpsedes väga ära ei kuivaks. Küpsetasin 180 C juures. Küpsemise käigus kastsin parti fooliumi alt praeleemega ja kontrollisin prae temperatuuri. Kui termomeeter oli saavutanud 60 C siis eemaldasin fooliumi, keerasin ahju temperatuuri 250C peale ja lasin pardil ahjus pruunistuda.
Praad oli väga maitsev, ainult et pardil oli üllatavalt vähe liha.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar