25 detsember 2010

Õlles hautatud hapukapsas


Kergelt magusa ja mahlase pardiprae juurde sobisid suurepäraselt õlles hautatud hapukapsad.

1 kg hapukapsast
4 sl fariinsuhkrut
2 tl soola
3 dl porterit (kasutasin A. Le Coq'i porterit)
3 dl õunamahla
veidi köömneid (tegelikult võivad köömned ka välja jääda, sest kapsas ise on väga mõnusa ja hõrgu maitsega nii, et köömne maitse isegi natuke segas)
50 g võid
Sega kõik ained potis ning hauta tasasel tulel aeg-ajalt segades, kuni kapsas on pehme ja mõnusalt pruuniks muutunud (umbes tund aega).

Retsept on pärit Nami-Namist http://nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=7291

Ilmselt pean neid kapsaid jäämagi tegema, sest need olid tõesti head.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar