02 detsember 2012

Piparkoogitainas






Kui ma googeldades piparkoogitaina retsepti otsisin, sai mulle kohe selgeks, et on ainult üks retsept, mille järgi kõik perenaised piparkoogitainast valmistavad ja mida kiidavad. See on Nami-Nami Jõulupiparkoogid http://nami-nami.ee/Recipe/View/1428


Vaja läheb:

  • 2 dl e. 250 g siirupit, kasutasin DanSukkeri tumedat siirupit, retsepti kohaselt võib kasutada ka heledat siirupit
  • 2 dl e. 170 g suhkrut
  • 1 sl jahvatatud kaneeli
  • 2 tl jahvatatud nelki
  • 1 sl jahvatatud kardemoni
  • 1 tl ingveripulbrit
  • VÕI siis kuni pakk piparkoogimaitseainet, kasutasin Santa Maria piparkoogimaitseainet
  • 250 g võid
  • 2 tk muna
  • 600 g nisujahu (u 1 liiter)
  • 2 tl (triikis) söögisoodat
Valmistamine:

Kuumuta potis siirup koos suhkru ja  jahvatatud maitseainetega keemiseni.
Tõsta pott tulelt ning sega juurde tükeldatud või. Sega, kuni või on sulanud, siis lase veidi jahtuda.
Lisa kloppides ükshaaval munad.
Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule.
Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus.
Rulli tainas jahusel laual hästi õhukeseks ja lõika vormidega soovitud kujundid. Tõsta ahjuplaadile. Küpseta 200 kraadise ahju keskosas 6-9 minutit.

Piparkoogid tulid maitsvad. Küpsetasin 6 minutit, tänu sellele jäid piparkoogid pehmed. Kui kauem küpsetada muutuvad nad kõvaks/muredaks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar