26 detsember 2012

Manhattani toorjuustukook


Retsept
  • Põhi:
    • 8 tk Digestive küpsiseid  
    • 50 g sulatatud võid
  • Täidis:
    • 400 g ( Philadephia (full-fat) ) toorjuustu
    • 15 tl suhkrut
    • 2 tk muna
    • 1 tl vanillisuhkrut
  • Kate:
    • 250 g hapukoort
    • 2 sl suhkrut
    • 1 tl kvaliteetset vanillisuhkrut
Sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru 20-23 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Pane külmikusse.
Valmista täidis. Sega kõik ained omavahel, soovi korral vahusta kergelt mikseriga. Vala täidis küpsisepõhjale ja küpseta 180 kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni mass on enam-vähem hüübinud.
Lase 20 minutit jahtuda.
Sega hapukoor, suhkur ja vanill, vala ettevaatlikult jahtunud koogile. Küpseta 230 kraadises ahjus 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Lase enne serveerimist põhjalikult jahtuda.
Retsept on pärit http://www.nami-nami.ee/Recipe/View/927


Kuna minu koogivorm oli 26 cm läbimõõduga, siis võtsin paar küpsist rohkem. Selle võrra tuli kook ka õhem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar