16 märts 2010

Lõhepüreesupp


Vaja läheb: lõhet või forelli, pool potti vett, 10 kartult, 1 sibul, mõned küüslauguküüned, natuke võid, pakk vahukoort. Maitseks soola, pipart tilli. Pane kala fileerimise jäägid potti keema, riisu vaht, keeda sellest puljong. Koori sibul ja küüslauk, haki ning pruunista pannil võiga. Kurna puljong ja lisa pruunistatud küüslauk ja sibul. Koori kartulid, tükelda, lisa puljongile ja keeda pehmeks. Eemalda kalaliha puljongi kurnamisjääkidelt ja lisa supile.
Tõsta supp tulelt, püreesta mikseriga ja tõsta tulele tagasi. Lisa vahukoor ja tükkideks lõigatud filee. Lase korraks keemiseni, maitsesta soola, pipra ja tilliga. Tuuluta köögist kala hais välja ja kutsu rahvas sööma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar