12 märts 2010
Forelli soolamine
Kõige lollikindlama kalasoolamise õpetuse leidsin kalameeste foorumist - kust siis veel? http://www.kalale.ee/sisu/NCw0NDQ1Nyw4LDAsMQ/ Tänud kamikaze! Õpetus ise oli järgmine:
1. Fileerid kala
2. Kuivatad paberkäterätiga
3. Raputad mõlemale fileele 1 tl suhkrut ja näpuotsaga valget jahvatatud pipart.
4. Ootad 3,5 minutit :) ehk kuni suhkur jõuab sulada ja asetad nüüdseks natuke niiskeks muutunud fileed sisemise poolega rohke meresoola sisse.
5. Surud korraks poole jõuga ühtlaselt kogu fileele, võtad saba poolt kinni ja raputad seda niikaua kuni kõik lahtine sool küljest kukub.
6. Kui tahad edev olla siis nüüd oleks õige aeg tilli, ürtide, alkoholi (nt. aniisiviin, brändi etc.) lisamiseks. Rohelist ei pea väga peeneks hakkima, aga jämedad varred võta ikka ära. Alkoholi on hea pritsida lillekastmiseks mõeldud pritsiga aga sobib ka lapse veepüss (järgi proovitud) :)
7. Nüüd surud värskelt soolatud kalafileed kokku, aga mitte nahaga pooltega, vaid annad talle uuesti terve kala kuju.
8. Mähid võimalikult õhukindlalt toidukilesse ja 12 tunni pärast head isu. Külmikus säilib söödavana vähemalt 5 ööpäeva aga see sõltub muidugi kapist. Õige säilitustemperatuur on +2 - +4.
9. Kui midagi alles jääb, siis variante on palju. Võid lõigata viiludeks või lihtsalt parajateks tükkideks ja panna sügavkülma. Võid panna ka õliga purki aga sellisel juhul jätaksin selle viilutamata, muidu läheb liiga läägeks.
Kala tuli nii hea, et seda 9. punkti vaja ei läinud. Ja ka 8. punkt oli vale. See kala säilis külmkapis kõigest 24 tundi, st kauemaks ei jätkunud.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar