18 november 2025

Fetasai päikesekuivatatud tomatite ja mustade oliividega

 


Mõnikord tekib isu millegi soolase ja tummise järele, mis oleks samas lihtne valmistada ja sobiks nii hommikukohvi kõrvale, suppi saatma kui ka peolauale. Täpselt sellise eesmärgiga sündiski mul see retsept – mahlane fetasaia päikesekuivatatud tomatite ja mustade oliividega. Vahemere maitsed, mis annavad igale ampsule mõnusa karakteri, on siin keskmes, ning valmistamine on üllatavalt lihtne.

Koostisosad, mida vaja

4 muna

4,5 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

4 tl oliiviõli

3 spl valget veini

150 g riivitud juustu

200 g fetajuustu

0,5 tl soola

2 tl Vahemere maitseainet

Maitse järgi päikesekuivatatud tomateid ja musti oliive

Kõrvitsaseemneid peale puistamiseks

Munad tuleb kergelt lahti kloppida. Seejärel lisada kõik ülejäänud koostisosad, alustades kuivainetest ja lõpetades oliivide ning päikesekuivatatud tomatitega. Viimaseid lisada tunde järgi, nii et igas lõigus hiljem mõnusalt neid maitseid jaguks.

Kui tainas on läbi segatud, tõsta see eelnevalt määritud leivavormi. Pealt siluda segu märja käega, mis teeb lõpptulemuse palju kaunimaks. Viimaseks lisada kõrvitsaseemned, mis annavad saiale krõmpsu ja eriti isuäratava välimuse.

Seejärel rändab vorm 160-kraadisesse ahju umbes 40–50 minutiks. Küpsemisaeg võib olenevalt ahjust veidi erineda, nii et tasub viimastel minutitel saiale pilk peale heita. Kui pealispind on kuldne ja keskele torgatud puutikk tuleb välja puhtalt, on sai valmis.

Mahlane, aromaatne ja tõeliselt rikkaliku maitsega fetasai, mis viib mõtted otse Vahemere äärde. Juustud annavad pehmust, tomatid ja oliivid lisavad intensiivsust, ja kogu kupatust hoiab koos lihtne, kuid toimiv põhitaigen.

Sobib nii värskele salatile kaaslaseks kui ka niisama nosimiseks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar