See kook on tõeline šokolaadisõbra unistus – tummine, pehme ja rikkalik!
Küpsetamiseks kasutasin 24 cm läbimõõduga ümmargust koogivormi. Põhjale panin lõigatud pitsäärisega küpsetuspaberi, nii on kooki hiljem lihtne vormist välja võtta ja serveerimisel näeb see ka kenam.
Kooki läks
200 g tumedat šokolaadi
200 g võid (eelistatavalt Saaremaa võid)
200 g suhkrut
4 muna
1 sl nisujahu
1/2 teelusikatäit soola
Tükeldada või ja šokolaad ning sulata need mikrolaineahjus ühtlaseks seguks. Lisada suhkur ja segada läbi. Kui segu on veidi jahtunud, segada hulka munad, seejärel jahu ja sool. Segada kuni tainas on ühtlaselt segunenud. Segu valada ettevalmistatud koogivormi. Küpsetada eelsoojendatud 200 °C ahjus 25 minutit selliselt, et kook jääb seest veidi toores. Lasta jahtuda ja serveerida marjade ja vahukoore, jäätise või tassi kuuma kohviga.
Retsept pärineb https://nami-nami.ee/retsept/8718/prantsuse_sokolaadikook



Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar