13 juuni 2010

Värskehapukurk


Käisin järjekordselt turult süüa ostmas, kui tekkis isu värskehapukurgi järele. Turul olid need müügil, aga hind oli mõrvarlik. Samas värsked kurgid maksid 4-5 korda vähem. Järelikult tuleb ise teha.
Vaja läheb: värskeid kurke, vett, mädarõika juurt, kirsi lehti, mustsõstra lehti, 1-2 koorimata küüslauguküünt, soola, suhkrut.
Pane ämbri põhja loputatud lehed. Koorimata küüslauguküüs pressi noa küljega katki ning lisa samuti ämbrisse. Võta külma vee all leos olnud kurgid ja lao tihedalt ämbrisse. Valmista soolalahus: 1 liitri vee kohta 1 sl jämedat soola ja 0,5 sl suhkrut. Kuumuta vedelik peaaegu keemiseni (vedelik peab olema parajalt kuum kuid mitte keev) ja vala kurkidele nii, et need oleks vedelikuga kaetud. Aseta kurkidele raskus, 24 tunni möödudes on värsked hapukurgid valmis.

1 kommentaar:

  1. 1 sl soola jäi väheks. Hea oleks 1,5 kuni 2 sl soola liitri vee kohta

    VastaKustuta